Daca sunteti in cautarea unui decor de neuitat si care sa incante privirile tuturor invitatilor atunci trebuie sa alegi decorul cu baloane. Multe baloane, colorate, transparente , umflate cu heliu sau aer, aranjate in buchete sau arcade, care mai de care mai stralucitoare si mai incantatoare. Baloanele le regasim aproape in toate docorurile pentru evenimentele de copii, dar si in decorurile pentru nunti, petreceri corporate. Dar, pentru a alege acest decor, haideti sa va vedem mai intai:
Ce este latexul?
Latexul este substanta naturala secretata de arborele de cauciuc. Arborele de caucic il gasim in padurile tropicale, iar recoltarea latexului nu necesita defrisarea acestuia. Arborele de cauciuc incepe sa produca latex pe la varsta de 5-6 ani si produce pana la aproximativ 25 de ani. Latexul este o substanta alba, asemanatoare laptelui. Colectarea latexului se realizează prin încrestarea în formă de spirală a scoarței spre o încrestătură centrală, unde sunt fixate vasele de recoltare. Prin prelucrarea latexului se obtine cauciucul natural. Latexul se utilizeaza pentru obtinerea diverselor produse: manusi chirurgicale, prezervative,haine, etc. Din latex iau nastere si baloanele pe care noi, organizatorii de evenimente, le consideram un ‘’must” al petrecerilor.
Ce este heliu?
Heliul este elementul chimic cu numărul atomic 2 din tabelul periodic al elementelor și este reprezentat prin simbolul He. Este un gaz monoatomic inert, incolor, inodor, insipid. El este primul în grupa sa în tabelul periodic al elementelor. Are cel mai scăzut punct de fierbere și cel mai scăzut punct de topire dintre elementele chimice și se prezintă doar în stare gazoasă, în afara unor condiții extreme.
Heliu a fost descoperit pentru prima dată de către astronomul francez Pierre Jenssen, la Guntur, India, în anul 1868. În același an, J. Norman Lockyer și Edward Frankland au cercetat linia galben strălucitoare și au decis să denumească noul element heliu, după denumirea în greaca veche a Soarelui (Helios). Cea mai mare parte a heliului din lume provine din depozite de gaze naturale găsite în anumite zone din Texas, Oklahoma, Kansas şi pe versantul estic al Munţilor Stâncoşi.
Heliu este folosit atat de decoratorii de evenimente cat si in alte industrii precum: astronomie, aerodinamica, elctronica, medicina.
Deşi este un gaz non toxic, în concentraţii mari, heliul poate provoca asfixierea.
Pentru a evita aceste efecte periculoase, producătorii şi clienţii trebuie să respecte anumite reguli de siguranţă foarte stricte pentru depozitarea şi manipularea acestuia.
Sfatul nostru este ca intotdeauna cand doriti sa organizati un eveniment cu decoruri din baloane cu Heliu, sa apelati la un specialist .
Se pare ca noi, oamenii, ne bucuram de baloane de mai bine de un veac. Astazi, gasim pe piata multe tipuri de baloane: din latex, din folie, Mylar . Decoratorii se joaca cu ele realizand decoruri de vis care bucura privirile invitatilor. Baloanele sunt umplute fie cu aer , fie cu heliu. Paleta de culori oferita de producatorii de baloane este una complexa . Baloanele le gasim sub diverse dimensiuni si forme, toate create parca sa trezeasca copilul din noi!
Noi, echipa Atzu, pentru ca ne dorim sa avem mereu clientii multumiti, am ales sa folosim intotdeauna doar produsele producatorilor de top din aceasta industrie. Acum, ca stii ce materiale folosim pentru decorurile cu baloane , trebuie doar sa iti dai frau liber imaginatiei si sa apelezi la un specialist in domeniu.